Saya Mengaku Bahawa Saya......

Assalamualaikum :)

Okay, I don't know how to start because I really don't know how to start but ohh well let's move on. Awkward intro. :)

Entry kali ni Pika nak buat satu pengakuan kat korang. Apa dia? Shhhhh......

Sebenarnya, Pika tak suka bershopping. :)
 Hah?! Kenapa?! Mengapa?! Shopping tu best laa!! Bla..bla..bla..!!! Oppp kejap-kejap!! *tarik nafas* Fuhh! okayy. Yes, I'm not a big fan or like to shopping. Why pika why? Hehe. Pika tak benci tapi just tak suka. Ada sebab-sebab tertentu kenapa mengapa yang menyebabkan Pika tak suka sangat shopping ni. 

Kadang-kadang setengah perempuan memang gila shopping. Tak semua la tapi setengah-tengah je. Selangkah masuk kat shopping mall je dah meroyan. "Hah! 50%, 70%!!! Woww!! 100% OMAIGOAT!!!!" *yawn* Eh ada ke 100%? Haha bankrap laa company tu. So, first point why i don't like to shop shop shop is bila pergi satu kedai, ternampak lah pulak satu baju yang memang boleh membuatkan mata yang mengantuk menjadi bersinar-sinar. Tapi bila try, at the end of it............. *silence* yeahh you know what I mean ;)



Setiap tahun mesti ada MEGA SALE, MID-YEAR SALE, NEW YEAR SALE or apa-apa la. Confirm, shopping mall akan sesak dan penuh macam tin sardin. Kita juga akan jadi terlampau sesak. Kenapa? Sebab bawak barang banyak sangat. Kalau dalam 2 atau 3 beg boleh lah tapi kalau dah sampai 7, 8, 9, atau pun yang sampai berbelas-belas tu? For me, memang Pika rimas. Macam mana kalau nak balik tu? Naik kereta okay la tapi yang naik bas or jalan kaki? Muahahahaha:D

Sometimes, ada kedai-kedai yang letak harga yang memang membuatkan kita tenung harga tu lama-lama. Kenapa? Sebab tak masuk di akal. Tapi, tiba-tiba sorang Sales Assistant datang. "Beli laa baju ni ada discount." Dengan senyuman dia yang mengerikan. So, kalau perempuan biasa la. Dah dengar diskaun apa lagi terus capai semua yang ada kat kedai tu then pergi bayar. Bila cashier sebut total semua sekali.... "Ehh, tadi kata ada discount?" So, yang SA tu pun menjawab dengan ayat manisnya. "Tak lah. Yang semua ni Best Buy." Haaa time tu laa tak cukup duit and kena pakai kad plastik. Balik shopping membebel-bebel sebab tak dapat diskaun. 

So, bagi Pika itulah sebab kenapa tak suka shopping. Memang laa agak awkward but that's just me. Habis tu duit gaji Pika buat apa? Apa lagi, makanlah. Hehehe. Entry ni takde kena mengena dengan sesiapa tapi kalau sesiapa terasa I'm so sorry didn't mean to. Okayy bye :)

4 comments:

✿Lady Ainaa✿ said...

sama la kita.. ahakx.. blog awk pun cantik, rasa nk makan je.. cam cokolat... ngeeeeeee

♥ctnorsyafiqah♥ said...

Hehe...
Mekacehh sis :D

Aqilah Khairri said...

Blog Fiqah lawaa gilaa. Serios, Aqilah tak tipuuu. Aqilah minat Kek Coklat. Soo terbayang kek jee masuk blog Fiqah :D

Done Follow Fiqah , anyway :)

♥ctnorsyafiqah♥ said...

Ehehehe. Blog bese2 je sebab pika suka cokelat. ekekeke :D

Btw thanks :D